perjantai 23. huhtikuuta 2010

Viimeisen välietapin tulokset

Kolmannen ja viimeisen punktiota edeltävän seurannan tulos:
- oikealla yksi 18 mm ja useita pienempiä muniksia,
- vasemmalla 2 x 16 mm, 1 x 15 mm ja useita pienempiä.

Punktioon mennessä täyteen kokoon kypsyneitä muniksia on todennäköisesti 3-4 kpl. Lääkäri sanoi munasarjojeni olevan PCO-tyyppiset... Häh?! Eipä ole tällaistakaan aiemmin ollut esillä, mutta PCO taipumus selittäisi kyllä edellisen piikityskierroksen huonon lopputuloksen; paljon pieniä, ei yhtään riittävän isoa munista. Munanjohdinongelmien lisäksi mulla on siis vielä vammaiset munasarjatkin... Hienoa.

Ensimmäinen tunne ultrauksen jälkeen oli pettymys. Miehenikin ihmetteli puhelimessa "niin vähän?". Ensikertalaisina me ei tietenkään tiedetä paljonko muniksia yleensä onnistutaan pistoshoidoilla kasvattamaan, ja lääkärikin totesi ettei tässä mitään tähtitieteellisiä lukemia tavoitella. Mutta silti nopea päättelyketju saa epäilemään mahdollisuuksia: kuinka moni lähtee jakautumaan, saadaanko me tuosta määrästä edes yhtä hyvälaatuista alkiota aikaan, jääkö meille mitään pakkaseen?

Mutta hei, me ei tarvita kuin se yksi hyvä ja kasvukykyinen yksilö! Sen ajatuksen voimalla mennään eteenpäin. Lauantaina käyn polilla pistättämässä Pregnylin ja maanantaina on keräyspäivä.

Wish me luck!

8 kommenttia:

 1. Onnea täältä taustalta!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea ja tsemppiä matkaan!! Oikeasti tarvitaan vain yksi laatuyksilö, meillä tuo yksi ainoa onnistunut toi kauan kaivatun plussan, vaikka tunnelmat punktion ja siirron jälkeen oli aika epätoivoiset pienen saaliin vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Onnea matkaan! Tosiaan se yksikin onnistunut riittää :)

  VastaaPoista
 4. Todella paljon onnea ja tsemppiä teille! Meillä ensimmäinen IVF tai ICSI edessä touko-kesäkuussa (jos kaikki menee hyvin) ja oli ihana löytää samassa tilanteessa oleva ihminen, vaikkakin näin blogimaailmasta :)

  Kiitos kun jaksat kirjoittaa oireistasi ja tuntemuksistasi. Niistä on ollut minulle tosi paljon apua.

  -kohtalontoveri-

  VastaaPoista
 5. Kovasti paljon onnea maanantaille ja toivotaan parasta mahdollista tulosta! Seurailen blogiasia myös säännöllisesti. Meille hoidot kulkevat teidän hoitoja viikon perässä.
  Jaksamista viikonloppuun!

  VastaaPoista
 6. Onnea matkaan! Mulla näkyi viimeisessä seurantaultrassa vain viisi solua, mutta loppujen lopuksi kuitenkin saatiin seitsemän kerättyä (joista kolme hedelmöittyi), joten on mahdollista, että pienemmistäkin aluista ehtii jokunen vielä kasvaa. Tsemppiä maanantaille!

  VastaaPoista
 7. Kovasti onnea matkaan!! Varmasti pääset punktioon asti, ja muista, että raskautumiseenkin tarvitaan vain yksi kunnon folli :-)

  VastaaPoista