torstai 1. huhtikuuta 2010

Oireita vai ei?

Zoladex laitettiin jarruttamaan omaa hormonitoimintaa maanantaina. Nyt tunnustelen olenko luulotautinen vai onko mulla oikeasti vaihdevuosi-oireita... Eilen hikoilin kainalot märkinä ja välillä oli lievää kuumotuksen tunnetta. Muuten olo on ihan normaali. Kapselin pistoskohta on hieman kipeä ja mahaa koristaa mustelma. Muuten kaikki on tähän asti ollut helppoa. Jännityksellä odotan, mitä tuleman pitää.

Lähetin pari päivää sitten tarkentavia kysymyksiä klinikalle ja vastaus s-postiini tuli heti seuraavana päivänä. Hoitsu selitti asiat juurta jaksaen ja sävy oli hyvin positiivinen. Hyvää palvelua! Tänään jään lomalle ja yritän renotua parhaani mukaan. Lomalta palattuani aloitan Puregonin piikityksen. Jännitys tiivistyy... kuukauden päästä tähän aikaan hoito on kokonaisuudessaan läpi käyty - toivottavasti onnistuneesti. Ja sitten vasta jännäilläänkin!

On uskomatonta, miten ajatukset yrittää taas väkisin lipua turhan kauas tulevaisuuteen. En haluaisi toivoa turhia, enkä elätellä toiveita. Mutta silti on myönnettävä, että kävin eilen pitkästä aikaa kurkkaamassa "suljetun oven taakse". Arvaatte varmaan... se on meidän ylimääräinen makuuhuone. Huone, joka on ollut täysin poissa käytöstä koko sen ajan, kun olemme talossamme asuneet. Ovi on aina visusti kiinni, jotta heleän vihreäksi maalattu seinä ei muistuttaisi siitä, mitä meiltä puuttuu. Seisoin hetken oviaukossa ja katsoin kylmää, tyhjää huonetta. Asuisiko siellä joku vuoden päästä?

5 kommenttia:

 1. täällä eilen samainen kapseli vatsanahan alle tuikattiin ja mielenkiinnolla odottelen itsekin millaisia oireita esiintyy. Meillä punktio ja alkion siirto vapun jälkeisellä viikolla jos kaikki menee hyvin.Tsemppiä!
  ps.täällä myös tyhjä huone odottaa asujaansa, tosin tällä hetkellä se toimii meillä työ/opiskeluhuoneena kun ei ole muuta käyttötarvetta esiintynyt

  VastaaPoista
 2. Toivon kyllä niin että huoneenne saisi asukkaan, täällä "eletään hengessä mukana" ja painitaan samalla omien lapsettomuushoitojen kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: meidän hoidot etenee todella samaa tahtia. Ja Elinalle kiitos myötäelämisestä :) Peukutukset molemmille ja jaksamista rumban läpikäymiseen!

  t. Muumi

  VastaaPoista
 4. Itse kävin IVF:n läpi hiljattain. Nyt odotan ensimmäistä lastamme ja vieläkin ihmettelen, onko tämä ilo meille tosiaan suotu. Toivon todella paljon onnea myös Sinulle hoitoihin!

  VastaaPoista
 5. Olipa koskettava kirjoitus, varsinkin tuo viimeinen kappale. Toivon teille parhainta onnea hoitojen kanssa.

  Meillä ylimääräisestä huoneesta on tehty työhuone.

  VastaaPoista