tiistai 17. toukokuuta 2011

Painekattilassa

Nyt ollaan teknisesti raskausviikolla 5. Näillä viikoilla alkaa kipu. Huomennako? Vai vasta ensi viikolla? Kuulostelen koko ajan tuntemuksia vatsanseudulla ja pelästyn jokaista nipistystä. Nytkö se taas alkaa? Aamulla vatsaa kouraisi vähän isommin. Kyyneleet alkoivat valua poskille, kun odotin tuleeko kouraisu uudestaan. Ei tullut.

Painekattilassa vielä 9 päivää ja 216 tuntia ennen ultraa.

Huomaan vältteleväni kaikkia ystäviä ja sukulaisia. En halua kohdata ketään tuttua, joka tietää hoidoistamme ja viimeisimmän alkionsiirron ajankohdasta. En halua joutua vastaamaan kysymykseen "No...?". Enkä halua kuulla onnitteluita plussasta. Se ei edelleenkään tarkoita meille onnellista tulevaisuutta.

On todella ristiriitainen fiilis. Tuntuu, kuin kieltäisin mahdollisen lapsemme, kun en iloitse plussasta. Mutta en vain voi. En uskalla. Pahinta kaikesta on se, että mieheni, joka on aina ollut meistä se vahvempi ja positiivisempi hoitojen suhteen, on nyt minuakin pessimistisempi. Vielä puoli vuotta sitten mies uskalsi suunnitella tulevaa ja olla onnellinen heti plussan jälkeen. Nyt kumpikin meistä on täysin jäätynyt, ja ainoa mitä näemme edessä on uusi suru, leikkauspöytä ja pitkä toipuminen.

Onneksi toivo tappelee yhä pelkoa vastaan.

4 kommenttia:

 1. Onnea plussasta!

  Toivon niin kovasti että nyt kaikki menee hyvin! Päivä kerrallaan. En ole kokenut kohdunulkoista, mutta tiedän senkin että jos vielä joskus saan plussan, en uskalla iloita siitä viikkokausiin. Joten ehkä tiedän jotain siitä tunteesta, kun pelko yrittää jyrätä alleen toivon. Mutta vielä kaikki on hyvin, jaksetaan toivoa! *halaa*

  VastaaPoista
 2. Pääsisitkö jo aikaisemmin ultraan? Eihän siellä sykettä varmaan vielä näy, mutta kai näkisivät sentään sen, että raskaus on kohdunsisäinen.

  VastaaPoista
 3. Voin vain kuvitella, miltä sinusta tuntuu. Muista kuitenkin, että niitä kouraisuja, vihlaisuja ja kovaakin kipua voi kuulua ihan normiraskauteenkin. Minä niin toivon, että tämä alokas olisi oikeassa osoitteessa. *hali*

  VastaaPoista
 4. Onnea kovasti minultakin! Ja onnea mahdottomasti matkaan! Toivotaan, että aika lentää ja uskotaan, että sinun ja miehen pelot osoittautuvat aiheettomiksi. Iso halaus - olet kovasti ajatuksissa!

  VastaaPoista