maanantai 30. toukokuuta 2011

Oireettomuuutta ja pohdintaa

Kokonaisvaltainen oireettomuus jatkuu. Tuntuu ihmeelliseltä, että sisälläni sykkii pieni elämänalku ja minä en tunne mitään. Jos hakemalla haen jotain viitteitä raskausoireista, niin väsymys on ainoa, jonka voin allekirjoittaa. Plussan ja ultran välillä olin useana päivänä täysin voimaton. Nyt samanlaisia päiviä ei enää ole, vaikka iltaisin simahdankin jo yhdeksän pintaan sohvalle :)

Zumenon-annosta aletaan pienentää jo tällä viikolla ja lopetus tapahtuu rv9. Lugeja jatkan niin, että rv9 annos puolitetaan ja rv10 lopetan lääkkeet kokonaan. Olen tyytyväinen, että hoitava lääkärimme ei kuulu siihen koulukuntaan, joka käskee lopettamaan tukilääkityksen heti plussaan. Minulla on luonnostaan tavattoman ohut limakalvo, joten tuntuu hyvältä käyttää lääkkeitä vielä hetki.

Varhaisultran tehnyt lääkäri laski raskausviikot hieman eritavalla kuin lapsettomuuspolin kätilö (silloin kun varasin aikaa varhaisultraan). Alkiomme on aina pakastettu tai siirretty kolmantena päivänä punktiosta. Lääkärin mielestä siirtopäivä on siis rv 2+3. Kätilö laski siirtopäiväksi 2+2. Kätilö perusteli laskentaansa sillä, että yleisen käytännön mukaan laskutapa on tuo 2+2. Ultrapäivänä alkio vastasi kokonsa perusteella viikkoja 6+2. Lääkäri laski viikot 6+4 ja kätilön laskutavan mukaan ultrapäivänä raskausviikkoja oli kasassa 6+3. Kumpi on oikeassa?

Kertokaahan, kuinka teillä on laskettu viikot?

Siskoni on joskus sanonut kolmen lapsen kokemuksella, että raskauden kyllä aavistaa ja tuntee sisimmässään. Minä en uskaltanut aavistaa. Pelkäsin vain pahinta. Nyt jälkikäteen ajateltuna saatoin kuitenkin jollain tasolla tuntea tärpin tapahtuneen. 2-3 päivää siirrosta tajusin yöllä vuotavani kirkasta limaa. Se ei ollut perinteistä lugesotkua. Luulin, että aloin vuotamaan verta - sellainen hulahdus housuissa kävi. Piti oikein nousta ylös tarkistamaan tilanne. Sama toistui seuraavana yönä, hieman lievempänä. Uskon, että kyseessä oli kiinnittymisvuoto. Ajoitus ainakin täsmäisi. Noina hetkinä heräsi toivo, vaikken uskaltanut sitä itsellenikään myöntää.

5 kommenttia:

 1. Onnea onnea :) Mahtavaa, että viimeinkin on teidän vuoronne, olette niin ansainneet tämän :)

  Minullakaan ei ollut mitään oireita, se oli ja on aika raastavaa. Tosin mulla on jonkinlainen teoria siitä, että kun niin usein on muka kuulostellut raskausoireita ja joutunut pettymään, että niitä ei oikeasti myönnä ja tunnista. Ja toisaalta aika lieviähän ne monesti ovat, pitää aika tavalla itseään tarkkailla, että jotain huomaisi.

  Mulla laskettiin alkion todellisen iän mukaan. Siirto oli perjantaipäivänä, ja uusi viikko tulee aina tiistaisin eli siirto oli 2+3. Tuoresiirroissa se on laskettu 2+2.

  VastaaPoista
 2. Mun oireet oli ihan tavallisia menkkaoireita, joten kuka noista tietää. En minä ainakaan.

  Noista raskausviikkojen laskemisista. Alussa yhdenkin päivän laskuero tuntuu itselle tärkeältä, mutta lopulta lapsi syntyy juuri silloin kun on itse valmis. Np-ultrassa laskettua aikaa tarkistetaan, jos tarpeen, mutta päivän parin erolla papereissa ei oikeastaan ole muuta käytännön merkitystä kuin että äitiysloman alku lasketaan siitä. Varhaisultrassa tuo sikiön koko on hyvin vaikea mitata absoluuttisesti, joten sen mukaan on tässä vaiheessa aiheetonta laskea.

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavaa kyllä, kun siellä on kaikki hyvin. Uskon vahvasti, että oireettomuus on hyvä asia. Ja niistä Lugesteroneista ja muista tukilääkkeistä pitää sanoa, että se mitä lääkäri määrää on juuri sinulle hyvä ja oikea juttu. Itse ainakin haluan uskoa niin, kun ei näissä jutuissa oikein tiedä muuten mitä ajatella. On niin paljon käytäntöjä.

  Olen kuvitellut, että punktiopäivänä raskaus olisi vaiheessa 2+0 ja siitä eteenpäin sitten lasketaan niitä päiviä. Mutta ihan kuutamolla olen näiden asioiden kanssa.

  VastaaPoista
 4. Hei! Lueskelin aiemmin kovasti blogiasi ja kirjoitin itsekin omaani. Nyt eksyin taas tänne pitkästä aikaa ja olipa hyviä uutisia! Onneksi olkoon ja ihana, että varhaisultrassa oli kaikki hyvin! Lähes oireeton oli minunkin alkuraskauteni. Mainitsemasi väsymys oli ainoa selkeä, joten luota siihen että kaikki voi olla hyvin oireettomuudesta huolimatta.

  VastaaPoista
 5. Onnea plussasta ja sykkeestä!!!! Mahtavaa, ihanaa niisk!

  VastaaPoista