tiistai 30. marraskuuta 2010

Ultraa odotellessa

Sain varhasultran ensi tiistaille eli rv 7+1. Odottaminen on yhtä tuskaa - kirjaimellisesti. Olen saanut jo kolme rajua kipukohtausta noin viikon sisällä. Kivut tulevat aina iltaisin ja tekevät täysin toimintakyvyttömäksi.

Eilen se tapahtui taas, rajumpana kuin aiemmin. Tällä kertaa vilunväreet, kuvotus, vatsan kuumotus ja krampit saivat kaverikseen pistokset. Jokainen asennon vaihto sai aikaan kylkipistoksen. Pyörin sängyssä kyyneleet silmissä puoli kahdeksasta aina puolille öin. Vielä aamullakin vatsa oli arka. Kaiken kukkuraksi olen tämän viikon yksin kotona, kun mies on reissussa... tunnit tuntuivat ikuisuudelta ja pelotti kamalasti. Onneksi koirat tulivat viereen lämmikkeeksi ja lohduttamaan.

Toisaalta järki sanoo, että niin kauan kun ei ole vuotoa, ei ole hätää. Ja jos kyseessä olisi akuutti kohdunulkoinen, ei kipu varmasti menisi ohi muutamassa tunnissa. Olen guuglannut kaikki mahdolliset alkuraskauden vatsakivuista kertovat palstat ja keskustelut läpi. Kohdun kasvukipuja, sanovat. Jostain luin myös, että vatsan alueelle tehdyt leikkaukset ja niistä jääneet arvet saattavat lisätä kipua, kun kohtu alkaa kasvaa ja vatsa venyä. No, minullahan arpia riittää... kolme arpea umpparin tähystysleikkauksesta, ja kolme lisää munanjohtimen poistosta KU:n yhteydessä.

Inhottavaa jännittää joka ilta tuleeko kipu taas. Tule jo tiistai! Olen valmis kestämään mitä tahansa, kunhan pienellä olisi kaikki hyvin - ja sykkivä sydän.

5 kommenttia:

 1. Voimia sinulle ultran odotukseen. Toivottavasti pienellä on kaikki hyvin ja saat hyviä uutisia sieltä ultrasta.
  <3

  VastaaPoista
 2. Tosi kurjan kuuloisia nuo kivut, mutta onneksi niihin voi olla positiivinen selitys. Jaksamista tähän viikkoon ja onnea hirveästi ultraan!

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon peukutusta! Toivottavasti ultrassa on kaikki hyvin ja kivutkin jäisivät pois!

  t. uusi blogin seurailija

  VastaaPoista
 4. Tuo kohdun kasvuun ja arpiin liittyvä selitys kuulostaa loogisimmalta. KU-raskaus tuskin aiheuttaisi ohimeneviä kipukohtauksia, vaan kipuilisit paljon tasaisemmin. Hirmuisen kurjaa kun mies on nyt poissa, mutta onneksi on kuitenkin nuo koirat lohtuna... Toivotaan, että viikko suorastaan lentää, ja pian ollaan jo tiistaissa. Paljon voimia!!

  VastaaPoista
 5. Oot ollu kovasti ajatuksissani! Toivon koko sydämellä, että pikkuisella kaikki kunnossa. Lähetän täältä paljon tsemppiä ja voimia tähän viikkoon. Toivottavasti ultra tuo positiivisia uutisia <3

  VastaaPoista