perjantai 19. helmikuuta 2010

Ei toimi, ei...

Nimittäin mun kroppa :(

Tänään oli toinen seurantaultra ja tarkoituksena pistää Pregnyl-irrotuspiikki. Ei pistetty. Vasemman puolen johtofolli oli kasvanut vaivaiset 2 mm, nyt kooltaan 15 mm. Lääkärikin oli tosi pettynyt, ettei munasarjani vastanneet Puregoniin toivotulla tavalla. Femareillahan munikset kasvoi hienosti.

Tämä kierto jätettiin siis oman onnensa nojaan; luomuillaan ensi viikolla mitä miehen työmatkoilta ehditään. En kuitenkaan odota yhtään mitään tukkeutuneen tuuban ja laiskan follikkelin vuoksi. Tylsää.

Pääsiäinen sotkee IVF-aikatauluja, joten päädyimme lääkärin kanssa suuntaamaan katseet pääsiäisen jälkeiseen aikaan. Meidän ensimmäinen IVF toteteutetaan huhti-toukokuussa. Suunnittelukäynti sovittiin kahden viikon päähän. Jännittää kovasti tuleva hoitosuunnitelma... Mennäänkö pitkällä vai lyhyellä kaavalla. Toivottavasti lyhyellä - pääsisin helpommalla. Lyhyen kaavan hoidossa punktion ajoitusta on kai vaikeampi ohjata, mutta jotenkin pitkä kaava tuntuu niin paljon pelottavammalta oman hormoonitoiminnan lakkauttamisineen kaikkineen... Huh-huijaa.

Laskeskelin, että mulla ennättää tulla yksi luomu-välikierto ennen pääsisäistä. Ei paha. Sen jaksaa kyllä odottaa. Toivottavasti päästään tositoimiin heti huhtikuun alussa!

2 kommenttia:

 1. No voihan höh! Tämä naisen kroppa ei vain ole mikään kone, se täytyy myöntää. Onneksi kuitenkin pääsette jo noin pian IVF:ää suunnittelemaan. Toivottavasti siinä on parempi onni matkassa.

  Kerron vielä kokemuksistani, kun mulla oma kierto on ollut aina vahva ja munikset kasvaneet. Induktioissa Puregon kasvatti folleja luomukiertoa paljon hitaammin, mikä ihmetytti minua itseäni, mutta ei se lääkäreitä ihmetyttänyt. Pregnylin vuoro tuli sitten, kun kokoa oli tarpeeksi. Siksi jäin miettimään, että miksei lääkärisi määrännyt sulle Pregnyliä esim. sunnuntaille tai maanantaille, jolloin voisi olettaa follin olevan riittävän suuri.

  VastaaPoista
 2. Kiitos EmmyAurora, kiva että kerroit kokemuksistasi!

  Lääkäri totesi "nyt saatiin tietää se mitä haluttiin, miten reagoit pistoksiin" - eli tästä päätellen mulle määrättiin pistoshoidot pääasiassa hormoonien vaikutusta testaamaan. Taustalla kun vaikuttaa kokoajan se, että ainokainen tuubani on hyvin tukkoinen kiinnikkeiden vuoksi... Ehkei edes lääkäri pitänyt ihmettä todennäköisenä - siksi Pregnyl jätettiin klinikan jääkaappiin jemmaan seuraavaa koitosta varten.

  - Muumi itse

  VastaaPoista