perjantai 4. syyskuuta 2009

"Hyvältä näyttää"

...sanoi lääkärini aamulla.

Seurantaultrassa siis käyty ja oikealle puolelle on kasvanut hieno 20 mm johtofolli (KP12)! Vasemmalla vain aivan pieni 7 millinen, limakalvot hyvällä mallilla. Aavistelinkin muniksen kehittyvän oikealla, siellä on tuntunut nipistelyä alkukierrosta. Paha vaan, kun se on just se väärä puoli... Mulla ei siis ole munanjohdinta enää siellä. Lääkäri lohdutteli, että kyllä ne munikset voi kulkeutua toisellekin puolelle. Miksen mä vaan jaksa usko siihen? Ja vaikka kulkeutuisikin, niin miten ne pääsee mun jäljellä olevasta epäkesko-tuubasta läpi sinne, missä uusi elämä voisi alkaa... Tarvitaan pieni ihme.

"Yläkerta hoi, tilaisin yhden ihmeen, kiitos! Lupaan etten vaivaa teitä enää sen jälkeen." Kai munkin elämää varten on varattu edes yksi ihme? Haluan sen nyt. Viikonlopun ohjelma painottuu siis tiukasti makkarin puolelle :D Nyt on käytettävä tilaisuus hyväksi, otettava kaikki irti otollisista olosuhteista. Rukoilen, toivon ja odotan. Tule pieni, tule meidän luo pian!

Jatkosta sovitiin sen verran, että katsotaan vielä seuraavat kaksi kiertoa Femareilla, ilman seurantaultraa, ja sitten mennään klinikalle suunnittelemaan ekaa IVF-hoitoa. IIIK! Me siis skipataan piikittelyt ja inssit ja hypätään suoraan koeputkihoitoon. Tätä uutista olen lääkäriltä odottanut ja nyt se tuli. Hurjaa, jännää ja vähän pelottavaakin. Joudumme kääntämään sen viimeisen kortin hoitomuodoissa jo näin pian. En tiedä onko se pelkästään hyvä asia. Jotenkin se tuntuu myös niin lopulliselta. Sen jälkeen ei vaihtoehtoja enää ole. Mutta toisaalta, jos munanjohtimeni ei toimi, niin miten muutenkaan voimme onnistua. Aion siis ottaa uutisen positiivisena käänteenä hoitojen tiellä ja katsoa luottavaisena tulevaan. Sounds like a good plan :)

3 kommenttia:

  1. WAU mikä munis ja noin aikaisessa vaiheessa, femarit siis toimii :) Harmi, että se on siellä väärällä puolella, mutta mullekin gyne kertoi, että munis voi kulkeutua sille jäljellä olevalle puolelle (silloin kun oli epäily kohdunulkoisesta ja sen hoitokeinoista-> toinen munasarja pois, onneksi tuo epäily ei sitten pitänytkään paikkansa).

    Kovasti nyt lähettelen niitä onnen säteitä sinne suunnalla, että se pieni ihme tapahtuisi juuri tässä kierrossa :)

    Jään jännäilemään ja peukuttamaan =)

    VastaaPoista
  2. Peukuttelen muniksen puolesta minäkin! Tsemppiä!

    Mä olen miettinyt paljon tuota samaa, tuntuu aika kauhealle hypätä suoraan kaikista kovimpaan hoitoon. Kirjoittelen siitä ehkä joku päivä, ehkä en. Mutta sitten jos tämä kortti ei toimi, niin siihen loppui keinot. Ei ole enää mitään.

    VastaaPoista
  3. Moi! Minulla on samanlainen tilanne. Ikää 30+, pillerit pois 9/2008. Tutkimukset tehty julkisella. 4 kk clomeja ja nyt ensimmäinen kierto femaria. Jos 3 kk femar kuurin jälkeen ei tärppää niin koeputkihoitosuunnitelma. Tsemppiä sinne! Kyllä se tästä.

    VastaaPoista