maanantai 7. syyskuuta 2009

Terapiaa

Lapsettomuus on kokonaisvaltainen olotila. Se ei ole pelkkä tilanne, tapahtuma tai ajatus. Se kulkee mukana kokoajan. Välillä on hetkiä, jolloin en tiedä mihin laittaisin kaikki tunteet ja ahdistuksen, jota lapsettomuus aiheuttaa. Nyt olen löytänyt yhden keinon totaaliselle irtiotolle: ratsastus.

Olen käynyt vuosien tauon jälkeen taas ratsastustunneilla ja viime kerralla tajusin jotain merkittävää: en ajatellut lapsettomuutta kertaakaan ratsastustunnin aikana. Muutenhan tuo peikko kulkee mukana töissä, harrastuksissa, illalla kotisohvalla, koirien kanssa lenkkeillessä... Hevosen selässä ei voi keskittyä kuin ratsastamiseen. Jos ajatus karkaa hetkeksikään muualle, istunta ja tasapaino hajoaa ja hevonen ei toimi. Täydellistä pakko-irtiottoa omista ajatuksista. Täydellinen pako pään sisältä jonnekin muualle - juuri sitä kaipaan. Ihanaa! Ja ennen kaikkea terapeuttista.

Tilannepäivitys:
Piinaviikot julistetaan alkaneeksi. Vaikka ovis hyödynnettiin huolella, asenne on pessimistinen. Ja raskaustestejä en aio ostaa.

2 kommenttia:

 1. Se on totta! Lapsettomuus kulkee koko ajan mukana ja välistä se iskee läpi kuin kylmä pohjoistuuli, onneksi joskus myös vain keveän henkäyksen lailla.
  Itsellänikin on muutama harrastus, jotka auttavat tuulettamaan aivoja ja ajatuksia. Siellä touhuissa ei kerkiä ajatella lapsettomuutta ja sitä tuskaa yms.
  Nyt olen katsellut kansalaisopiston tarjontaa ja bongasin uuden tuttavuuden: kuntonyrkkeilyn! Josko siinä olis se missä sais oikeasti mättää sitä tuskaa naamaan!

  Ihana, että sulla on ratsastus ja saat siitä voimia ja irtioton ihan itsellesi!
  Piinaviikoille jaksuja.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että olet löytänyt harrastuksen, jonka avulla voit unohtaa tuskasi hetkeksi. Minä en ole vielä sellaista löytänyt :( Toivon voimia ja onnea matkaan :)

  VastaaPoista