keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

1. IVF alkaa

Suunniteltu on, resptit taskussa ja mieli jännittynyt.

Tänään kävimme klinikalla kuulemassa sotasuunnitelman ja hiomassa startegioita, joiden päämääränä on saada meille plussa. Aloitamme jo seuraavasta kierrosta, sillä etenemme pitkän kaavan mukaan. Oma hormonitoimintani ajetaan ensin alas ja sen jälkeen superovulaatiota metsästetään Puregon-Pregnyl -yhdistelmän avulla.

Näinä päivinä alkavan kierron 21-23. päivänä tuikataan vatsamakkaraani Zoladex-kapseli jarruksi. Sitten jään odottamaan kuumia aaltoja ja skitsokohtauksia... Zoladexin vaikutuksia tarkastellaan 1-2 viikon jälkeen ultrauksella, ja kun aika on oikea, aloitetaan tutut Puregon-pistokset. Tällä kertaa 150 IU annoksella. Jos kaikki menee hyvin ja pääsemme irrotuspiikkiin saakka, ajoittuu punktio vappuviikolle.

Pitkä on kaava tosiaan; tiedossa on lähes kahden kuukauden tiivis prosessi täynnä hormoneja, piikkejä, ultrauksia ja jännitystä. Mutta jos tämä kaikki päättyy niihin maagiseen kahteen viivaan, on kaikki sen arvoista!

Onko teillä muilla kokemuksia Zoladexin käytöstä IVF-hoidossa? Vaikka ensin petyin pitkän kaavan ohjelmasta, oli kuitenkin iloinen yllätys, ettei mun tarvitse sumutella yhtään mitään. Hormonien alasajoon tarvitaan vain yksi piikki, kun kapseli laitetaan paikoilleen. Nyt kun näin sanon, niin siitä tulee tietenkin hirveät sivuvaikutukset... :(

Saimme kysymyksiin vastauksia - ja kerrankin mulla on olo, että tiedän minne olen menossa. Näen välietapit, suuntakyltit ja tiedän jopa välimatkat! Ahdistavinta koko lapsettomuuden hoitoprosessissa on tähän asti ollut suuri tietämättömyys kaikesta edessä olevasta. Nyt näen maalin ja voin vain toivoa, että maalissa meitä on kolme.

1 kommentti:

  1. HEI!
    Satuin blogiisi jotenkin sattumalta, taisin googlailla tai jotain. Meillä alkaa myös ensi viikolla 1 IVF tosin meillä se tehdään ICSI menetelmällä. Meillä myös hoitopaikkana Felicitas ja mennään myös julkisen puolen kautta lähetteellä. Raskautta on yritetty reilu 2 vuotta ilman mitään tulosta. Torstaina ennen pääsiäistä laitetaan kapseli vatsanahan alle ja siitä se sitten lähtee.... jännittää kyllä aika paljon.
    Jos tahdot ottaa yhteyttä niin laita postia muumi40@hotmail.com
    Olen Päijät-Hämeen seudulta ja ikää 31-v

    VastaaPoista