keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Tik-tak-tik-tak

... aika kuluu, ja nyt sitä pitäisi taas jotenkin kuluttaa seuraavat kaksi kuukautta :(

Femarit on on nähty, koettu ja turhiksi havaittu. Soitin ohjeiden mukaan klinikalle heti KP1 vikan Femari-kierron jälkeen. Oletin saavani ajan IVF-suunnitteluun, kuten lääkäri viimeksi lupaili. Ja mitä vielä! Hoitsu selitti kiireisenä jotain pistoshoidoista ja siitä, että hän ei voi antaa aikaa ennen kuin on konsultoinut lääkärin kanssa. Yritin vängätä, että kun se lääkäri jo lupasi suunnittelukäynnin meille... Mutta ei. Vastaukseksi sain puristettua vain sen, että meille lähetetään erillinen kutsu seuraavalle käynnille postitse. Mitä? Koska? Mitä siellä suunnitellaan? Pistoshoitoja? Lisää hormonikokeiluja? Ajan tappamista? En saanut mitään järjellistä vastausta - vain lisää odotusta, taas.

Illalla sain hirveän itkupotkuraivarin. Miksi tämä on niin helvetin vaikeaa koko ajan? Miksi jo pelkkä ajanvaraus on odottamista - ja sen jälkeen taas varatun ajan odottamista? Mitä tässä oikein odotetaan? Sitäkö, että lyömme hanskat tiskiin ja sanomme, että emme enää jaksa? Mieheni oli ihanan tyyni. Onneksi. Eihän tästä mitään tulisi, jos me molemmat hajottaisiin sirpaleiksi jatkuvasti. Onneksi on joku, joka pitää pystyssä ja kokoaa hajonneen palapelin, kerta toisensa jälkeen. Rakas peruskallioni.

No, se kirje tuli muutaman päivän kuluttua. Ei mitään lisäselvennyksiä. Aika on kahden kuukauden kuluttua. Nyt en voi muuta kuin rukoilla ja toivoa, että tuo aika on jonkun konkreettisen hoidon suunnittelua varten. Todennäköisesti tiedossa on pistoskokeilut, ja hupskeikkaa, sitten onkin taas kesä kynnyksellä ja klinikka jää tauolle... Että meillä lasta taidetaan tosissaan tehdä seuraavan kerran vasta VUODEN PÄÄSTÄ. Itse en nimittäin usko enää mihinkään muuhun mahdollisuuteen kuin IVF:iin. Miksi? Toista tuubaa ei ole ja toinenkin on tukossa ja viallinen. Mutta joo, kai ne lekurit tietää paremmin....

Lähdenkin tästä takaisin odotustilaan masentumaan. Nähdään vuoden päästä.

3 kommenttia:

  1. Älä vaivu epätoivoon!
    Itkupotkuraivarit onneksi puhistaa ilmaa.
    Hääjyttä olla sitte 2kk päästä tosi päättäväisiä!

    VastaaPoista
  2. Löysin tämän blogin lapsettomuusblogeja etsiessäni. Itselläni on edessä eka IVF-hoito, kun muut hoidot on käyty läpi. Toivon, että et sentään joudu odottelemaan kokonaista vuotta. Kannattaisiko ottaa uudelleen yhteys klinikalle ja pyytää tarkempaa selvitystä?

    On tosi turhauttavaa, kun itsellä on toive saada lapsi ja joka kuukausi tuntuu vaikealta. Sitten pitäisikin jaksaa odotella kuukausitolkulla!

    Toivotan jaksamista. Sitä todella tarvitaan tämän matkan varrella.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa NIIN tutulta tuo toiminta. Itsellä täsmälleen sama tilanne. Mitään ei tapahdu ja seuraava aika on helmikuussa, mutta en minä tiedä mitä varten se aika on. Hoitojen aloittamisesta sovittiin alunperin jo keväällä. Sylettää.

    VastaaPoista