tiistai 13. joulukuuta 2011

H-hetki lähestyy

En malttaisi millään odottaa. Minkä näköinen hän on? Onko hän rauhallinen, kiivasluonteinen vai jotain siltä väliltä? Mistä hän pitää? Onko hän pieni kopio isästään? Mahtaako kaikki uusi tuntua vain raskaalta vai osaanko myös nauttia vauva-arjesta?

Mitään lupauksia synnytyksen käynnistymisestä ei vielä ole. Kohdunsuu on tiukasti kiinni ja harjoitussupistuksiakin tulee vain harvakseltaan. Vauva on pää alaspäin ja jyllää ihan mahdottomasti joka päivä. Oma olotilani on sanalla sanoen raskas. Maha painaa keuhkoja ja vatsan yläosa tuntuu ahtaalta. Yöt ovat yhtä asennonvaihtoa, mutta levoton uni ei kuitenkaan väsytä. Jaksan yhä puuhastella päivät pitkät.

Tuntuu huimalta, että alle kuukauden päästä Hän on täällä.
Meidän syliesikoisemme.

Pakahdun jo nyt rakkaudesta.

2 kommenttia:

  1. Lapsen saaminen on niin ihmeellistä - erityisesti silloin kun on lapsettomuustausta. En usko, että vauva-arki kaataa sinua alleen. Olet kokenut niin paljon kovempia elämässä. Meilläkin oli menneinä kuukausina välillä aika rankkaa kun vauva sairasteli kovasti, ja silti nautin jokaisesta minuutista. Tulet varmasti nauttimaan samaan tyyliin :-). Kovasti onnea ja lämpimiä ajatuksia näihin viimeisiin jännittäviin viikkoihin!

    VastaaPoista
  2. Itse sen vähän rankemman alun kokeneena voin sanoa, että vaikka alku olisikin raskas ja tuntuisi, ettei osaa siitä nauttia, niin kyllä se jälkeenpäin kauniilta ajalta tuntuu ja onni tulee aina aikanaan. Ja tuohon sun tämän hetkiseen oloon tullee pian muutos, kun vauva alkaa laskeutua ja paine siirtyy sit virtsarakkoon :D No, vaikka ainainen pissatus oli minusta inhottavaa, niin oli se helpompaa kuin vaikeus hengittää. Ihania ja jännittäviä aikoja elätte!

    VastaaPoista